fredag 23 september 2011

Orientation

          Nu är jag tillbaka efter två dagar av intensiv inmatning av diverse information! 

I onsdags eftermiddag vi kl. 16.00 kom jag till hotellet "Hotel Inn" (jag var sist dit) och träffade alla andra nyanlända au pairer. Vi var fem svenskar, en dansk, en fransyska och tio tyskar. Jag delade rum med en tjej vid namn Lina från Torsby, Värmland som var väldigt trevlig:) Under föreläsningarna gick vi igenom: Mat, beteende, kulturchock, att köra bil på vänster sida och en massa annat! Det var väldigt långa föreläsningar och på grund av att tyskarna hela tiden höjde värmen i salen (svenskarna gick och sänkte den hela tiden) så höll vi på att somna hela tiden! 
     I torsdags eftermiddag åkte vi iväg på en runtur i Auckland och jag tog lite bilder därifrån.

                                      I den här Kiwi Experince bussen åkte vi runt i.

Inuti bussen och alla au pairer.

Nya Zeeland är byggt på vulkaner och här är utsikten från en av topparna vid namn "Mount Eden".

Det här är ett sort jätte vulkanhål! Man ser det inte riktigt på bilden men om ni tittar riktigt noga så kan ni se en människa promenera till vänster om trädet. Då kan ni kanske föreställa er hur stort det är!

                    Det här är "The memorial war museum", väldigt cool nattbelysning! 

Det här är nedanför "The sky tower" (var en gång den högsta byggnaden av någonting...) Man kan faktiskt hoppa ner för det om man vill, typ bungy jump. Det kallas Sky jumping!

Vi stannade och åt det klassiska fish and chips och det var väldigt gott måste jag säga! Dock fanns det inga bestick så vi fick äta allt med händerna (flottigt värre)!

                                                    Auckland nattetid.

Nya zeeländare är extremt stolta över sitt rugbylag "All blacks" och just nu pågår rugby-worldcup här så överallt hänger det flaggor från alla deltagande länderna och det är worldcup relaterade saker överallt! T.ex. Den här jättefotbollen! Folk har till och med flaggor hängande på sina hus över de länder de hejar på och samma sak med bilarna!

Det var det för nu!

xxx


2 kommentarer:

Anonym sa...

Hoppas det var en kul träff, trots trötthet. jätte fina bilder. ´Kul att det var fler svenskar. Försökte nyss ringa på skype men du var inte hemma. puss och kram mamma

Anonym sa...

Åh va kul!! Du har en blogg! Fick adressen av mammsen. Jag kommer följa varje steg du tar.... hmmm låter som en låt från 80-talet ;) Hoppas du har det bra. Ta massor av kort och skriv ofta. Puss o kram från din "extra-morsa" <3 //Mia